Zeg je PB, dan zeg je Wim Rocks

Zeg je PB, dan zeg je Wim Rocks. De 63-jarige is sinds de oprichting via ons werkzaam als (hoofd)uitvoerder in de bouw. Vijf jaar later kan Wim terugblikken op een aantal mooie projecten en zit hij nog steeds op zijn plek.

Wim Rocks PB Projects

Van timmerman tot uitvoerder

Wim heeft altijd al in de bouw gewerkt. Hij was 17 jaar toen hij aan de slag ging als timmerman. “Dit heb ik tot mijn 36e gedaan. Door complicaties aan mijn rug was ik gedwongen om iets anders te gaan doen. Ik kreeg het voorstel om te werken als uitvoerder.” Wim was niet direct happig op deze functie, maar besloot de uitdaging aan te gaan. “Ik ben als uitvoerder gelijk aan een groot en complex project begonnen in Groningen. Terugkijkend is dit één van de projecten waar ik het meest trots op ben. Het was een gigantische klus. Het was zo complex, dat ik tot op de dag van vandaag nog steeds veel details weet. Dat maakt ‘m ook uniek en ik kan er met veel plezier aan terugdenken.”

De rol van uitvoerder bleek Wim als gegoten te zitten. “Achteraf gezien was de stap naar uitvoerder een goede keuze geweest. Het past bij mij. Ik ben niet iemand die achteraan staat, ik ben een aanpakker.” Groningen was de start van een mooie carrière als (hoofd) uitvoerder. Wim ging in heel Nederland aan de slag bij projecten die niet de makkelijkste waren. Bewust, want hij houdt van een uitdaging.

"Nu denk ik: had ik deze stap maar tien jaar eerder genomen."

Werken via PB

Werkplezier is voor Wim heel belangrijk. “Ik heb altijd plezier gehad in mijn werk. Er zijn weinig dagen geweest dat ik met tegenzin aan de slag ging. Ik ben een werkpaard. Maar de laatste jaren, nu je wat ouder wordt, ga je toch anders over dingen nadenken. Ik maak vaker keuzes op basis van gevoel. Vanaf het eerste gesprek bij PB had ik een goed gevoel.”

Wim is één van de eerste professionals die aan de slag ging via PB. “Ik ben volgens mij nummer 7 op de loonlijst. Wat ik het prettigst vind aan PB, is dat zij weten wie de mens Wim Rocks is. Ik ben geen nummer. Ik word hier gehoord en dat vind ik heel prettig. Nu denk ik: had ik deze stap maar tien jaar eerder genomen. Alleen bestond PB toen nog niet”, zegt Wim lachend.

De eerste klus waar Wim via PB aan de slag ging was het WTC in Amsterdam. “Ik heb dit een jaar gedaan, maar fysiek werd het voor mij te zwaar. Ik ben toen gestart in Diemen, om daar 304 woningen te realiseren. Toen ik kwam liep het project zes maanden achter. Samen met een gemotiveerd team hebben wij dit helemaal ingelopen. Ik was voornamelijk de kwaliteitsmanager, ik hield iedereen scherp en zorgde ervoor dat iedereen goed zijn werk kon uitvoeren. Als ze op de werkvloer een probleem hadden, dan zorgde ik ervoor dat het de volgende dag opgelost was. Dat de jongens door konden. Het was een fijn team om mee te werken. Samen zijn we daarna gestart in Eindhoven, om een school te bouwen.” Door een blessure aan zijn knie heeft Wim de werkzaamheden moeten neerleggen en zit nu even thuis in afwachting van een operatie.

Deel dit artikel

Ook interessant voor jou


Rutger Loman vijf jaar werkvoorbereider: ‘PB gaf mij een kans’

Vijf jaar terug gooide Rutger Loman het roer om in zijn bouwloopbaan. Na vijftien jaar als timmerman en later als uitvoerder gewerkt te hebben, stapte hij over naar de rol van werkvoorbereider bij PB. Het bleek een keuze waar hij absoluut geen spijt van heeft gehad. “Ik zie mezelf wel tot aan mijn pensioen bij Philip blijven”, vertelt de 37-jarige enthousiast. Lees meer

Chrétien Geraedts werkt als werkvoorbereider bij ASML: ‘Dankzij PB ben ik zzp’er’

“Ik heb een tomeloze nieuwsgierigheid.” Het zijn de woorden van Chrétien Geraedts. Een eigenschap die hij zowel privé als zakelijk in zet. Zijn drang om nieuwe dingen te ontdekken bracht hem bij ASML in Veldhoven. Sinds een half jaar werkt hij hier als senior werkvoorbereider in de installatietechniek. Lees meer