FAQ

Bekijk hier of je het antwoord op jouw vraag kan vinden. Staat je vraag er niet tussen? Stuur een mailtje of bel ons. We helpen graag.

OVER DETACHERING

Bij bemiddeling brengt een bemiddelaar jou in contact met een opdrachtgever. Zij brengt hiervoor een eenmalige vergoeding in rekening. De overeenkomst wordt gesloten tussen jou en de opdrachtgever. Het bureau is geen partij. 

Bij detachering kom je in dienst bij het detacheringsbureau. Het bureau leent jou uit aan een van haar opdrachtgevers.

 • Je krijgt toegang tot de beste projecten.
 • Detacheren geeft jou zekerheid.
 • Je kijkt binnen bij verschillende organisaties en projecten.
 • Je kunt je razendsnel ontwikkelen.
 • Je vergroot je netwerk.
 • Je bent erg flexibel in je werk.

Detachering is niet voor iedereen weggelegd. Je hebt hiervoor een flexibele houding nodig. Je gaat namelijk op verschillende projecten voor verschillende bedrijven aan de slag. Dat is ook niet altijd in de buurt, dus je moet bereid zijn om soms wat verder te reizen. Daarnaast is niet iedereen even goed in zich steeds opnieuw aanpassen aan een bedrijfscultuur.

Een voordeel van detacheren is dat je veel leert en hard groeit. Dat betekent dat er ook momenten zijn dat je niet helemaal zeker bent van je zaak, want buiten je comfort zone zit juist de ruimte voor groei. Daar moet je tegen kunnen. Maar ook juist in die momenten is PB er voor jou. Wij ondersteunen jou graag en als blijkt dat het project niet aansluit bij jou, gaan we samen op zoek naar een passende oplossing. 

Detachering is een effectieve manier voor organisaties om snel tijdelijke, gekwalificeerde werknemers in te huren die direct inzetbaar zijn. Doordat deze mensen vaak veel ervaring hebben door het werken bij verschillende bedrijven, hebben zij brede kennis van hun vak en een groot aanpassingsvermogen. 

Daarnaast draagt de organisatie in dit geval niet de administratieve taken en risico’s van een werkgever zoals: verloning, werkgeverslasten, pensioenregelingen, opleiding(en), doorbetalen bij ziekte en vakantie etc. Dat komt omdat de gedetacheerde namelijk niet bij hen in dienst is.

DETACHERING BIJ PB

Je komt in dienst bij PB. Samen vinden we een project waar jij verder groeit en trots kunt zijn op jouw prestaties. Je gaat voor de duur van het gekozen project aan de slag bij de opdrachtgever. Je krijgt bij ons een arbeidscontract of projectcontract. Wij zijn jouw werkgever.

Je hoeft niet zelf op zoek te gaan naar werk in de bouw. Je krijgt bij ons meestal een contract voor de duur van het project. Zijn we na de eerste periode nog steeds blij met elkaar, dan maak je, net als bij een ‘normale werkgever’, kans op een arbeidscontract voor onbepaalde tijd. 

We zoeken altijd in eerste instantie naar projecten in jouw eigen regio. Dat lukt niet altijd direct. Sommige regio’s hebben nou eenmaal een stabieler en groter aanbod in projecten, dan andere.

Het komt daarom voor dat je je werkzaamheden verder van huis moet verrichten en daarmee je reistijd langer wordt. Misschien ben je zelfs een tijdje over de grens nodig! Maar uiteraard overleggen we de opdrachten altijd met jou, voordat je er op ingezet wordt. Dan kunnen we alles bespreken en weet je altijd waar je aan toe bent.

Ja! Je woon-werk verkeer wordt door ons vergoed. Deze worden voor de opdrachtduur berekend op basis van openbaar vervoer of eigen vervoer (kilometervergoeding). 

Als een opdrachtgever van jou vereist dat je onder werktijd ook zakelijke kilometers maakt, is een auto van de zaak mogelijk een optie. Dat gaat uiteraard allemaal in goed overleg.

Wij geloven dat we elkaar kunnen versterken. Als jij de drive hebt om jezelf te ontwikkelen, bieden wij jou de begeleiding en middelen hiervoor. Zo bouwen we samen aan jouw carrière!

Lees meer over het volgen van cursussen, trainingen en opleidingen bij PB>

Je hebt een wettelijke opzegtermijn zoals opgenomen in je contract. Wij kunnen aanzeggen, uiterlijk voor het einde van de maand.

Als je in dienst bent bij PB voor bouw of infra, bouw je pensioen op via BpfBouw. Bij installatietechniek is StiPP het pensioenfonds.

VIA PB WERKEN ALS ZELFSTANDIGE

 • Je krijgt toegang tot de beste projecten.
 • Deze samenwerking geeft jou zekerheid.
 • Je rekent gewoon jouw eigen tarief.
 • Je werkt op basis van eerlijke voorwaarden.
 • Je werkt uitsluitend op projecten die jou trots maken.

Wij verdienen een vast bedrag per door jou gewerkt uur. Wees niet bang voor buitensporige marges. Wij werken alleen op basis van afspraken waar alle partijen tevreden mee zijn. 

Ja, je krijgt een concurrentiebeding. Eentje die respecteert dat jij ondernemer bent. Want, zo hebben we je leren kennen. Ondernemers werken aan hun netwerk. Ook tijdens een klus. Wij zijn ook ondernemers en ‘verkopen’ ons netwerk.  We vertrouwen erop dat je onze contacten niet misbruikt en ons onze opdrachten gunt. Het respect en de commitment gaat dus over en weer. 

Benieuwd naar wat dit concreet voor jou betekent? Mail ons even en we sturen je de passage uit het contract toe. 

Als je voor een langere periode een vaste opdrachtgever hebt, dan kan de Belastingdienst dit zien als loondienst. Ondanks dat je op verschillende projecten werkt. Wij snappen dat jij hebt gekozen voor ondernemerschap en letten er samen met jou op dat jij ook voor de Belastingdienst ondernemer voor de inkomstenbelasting blijft. 

VOOR MEDEWERKERS IN DIENST BIJ PB

Vind snel de contactgegevens van jouw contactpersoon bij PB via deze Teampagina. Staat hij/zij er niet tussen of kan je het even niet vinden? Bel dan ons algemene nummer en we verbinden je door: 020 210 3777.

Doorgaans en onder normale omstandigheden keert PB het salaris uit op de 25e van de maand. Mocht deze dag op een zaterdag vallen, keren we een dag eerder uit. Valt deze dag op een zondag, keren we een dag later uit.

OVER DEZE WEBSITE

Via deze link of via het menu-onderdeel ‘Projecten’ vind je een selectie van de beschikbare projecten. Benieuwd welke projecten we nog meer beschikbaar hebben of binnenkort beschikbaar komen? Neem dan contact op met een van de PB Consultants.

Als je in het projectenoverzicht op de projecten-pagina een interessant project openklikt, kom je terecht op de detailpagina. Hier lees je alle belangrijke informatie over het project. Op diezelfde pagina zie je een kolom waarin een oranje knop ‘Solliciteer Direct’ staat. Klik daarop, vul je gegevens in in het formulier en je ontvangt binnen 2 werkdagen reactie van ons!

Je kan natuurlijk dagelijks onze website in de gaten houden, maar het kan ook véél gemakkelijker. Meld je aan voor onze nieuwsbrief en laat ons jou automatisch op de hoogte houden van de nieuwste projecten! Of neem contact op met een van onze Consultants. Hij houdt je dan op de hoogte van projecten die precies bij jou passen.

Aanmelden voor de nieuwsbrief >

Neem contact met ons op. Dan vertellen we je alles over de professionals die bij jouw project passen. 

Neem contact op met één van onze accountmanagers / recruiters >

Wij zijn op werkdagen van 8.30 tot 17.30 uur te bereiken via 020 210 3777 en info@pb-projects.nl

Op deze pagina kan je de persoonlijke contactgegevens vinden van onze PB collega’s en hier kun je een contactformulier invullen. We reageren binnen één werkdag op jouw bericht.

Ga naar de contactpagina >