PB Projects steunt KWF-actie van Heijmans: ‘Zo bouwen we samen aan een solide toekomst’

Als organisatie een bijdrage leveren aan de maatschappij, dat is voor PB Projects belangrijk. Deze missie delen wij met onze klant Heijmans. Marcel van Breugel, projectdirecteur Heijmans Utiliteit, organiseerde samen met drie andere collega’s een fiets- en wandeltocht naar de top van de berg Semnoz in Frankrijk. Het doel: geld inzamelen voor stichting KWF. Een actie die PB met trots heeft ondersteund.

PB projects steunt Heymans sponsoractie KWF

100 jaar Heijmans

Dit jaar bestaat Heijmans 100 jaar. Ter ere daarvan heeft het bouwbedrijf een bewonderenswaardig doel: 100.000 euro ophalen voor KWF. Marcel: “Helaas zien wij dat binnen Heijmans best veel mensen direct of indirect te maken krijgen met deze verschrikkelijke ziekte. Een ziekte als kanker is iets voor ons als maatschappij om te bestrijden. Daarom vinden wij het belangrijk om hier geld voor in te zamelen.”

Heijmans wielerteam sponsort KWF
"Een ziekte als kanker is iets voor ons als maatschappij om te bestrijden. Daarom vinden wij het belangrijk om hier geld voor in te zamelen."

Geld inzamelen voor KWF

Dit jaar is er tijdens vijf sportieve evenementen door Heijmans-collega’s geld ingezameld: de Roparun, Swim to Fight Cancer, Amstel Gold Race, de marathon van Rotterdam en de fiets- en wandeltocht naar de top van de berg Semnoz. Bewust sportieve uitdagingen. “We willen hiermee onze collega’s stimuleren om op een gezonde manier bezig te zijn met hun lichaam. Om niet alleen een goede balans te creëren tussen werk en privé, maar ook aandacht te besteden aan actief zijn.”

Heijmans wielerteam op weg naar de top

13 kilometer wandelen en 100 kilometer fietsen

Het is zondag 17 september wanneer Marcel samen met 104 andere Heijmans-collega’s bij het meer van Annecy klaar staat voor vertrek. De groep wandelaars is halverwege de berg afgezet om vervolgens 13 kilometer naar de top te lopen. De fietsers maken een route van 100 kilometer. “Het was een schitterende dag, het zonnetje scheen en het was hartstikke gezellig. Ik vond het wel spannend, omdat je je verantwoordelijk voelt voor zo’n grote groep. Je wilt dat iedereen veilig omhoog gaat en weer naar beneden komt. Gelukkig was dit het geval en waren we na afloop allemaal trots op de mooie prestatie die we hebben neergezet.”

PB en Heijmans: samen bouwen aan de toekomst

Met alleen al deze wandel- en fietsactie hebben Marcel en zijn collega’s bijna 25.000 euro opgehaald voor KWF. “Het is een mooi bedrag. Dat we dit samen hebben gedaan is een fijn gevoel. Voor de actie hebben alle deelnemers in hun eigen omgeving geld ingezameld. Zo stuurde ik onder andere naar Philip een bericht of hij mij op persoonlijke titel wilde sponsoren. Hij belde direct op en bood aan om namens PB een groter bedrag te doneren. Dat zegt wat over een bedrijf, het geeft aan dat PB onze samenwerking niet alleen maar zakelijk ziet. Dat zij ook het maatschappelijk belang inzien van het inzamelen van geld voor kankeronderzoek en dat je een ander soort band hebt. Dat je mee wilt bouwen aan een solide toekomst met elkaar.”

Philip Biesot zegt hierover: “Wij als PB vinden het belangrijk om een maatschappelijke bijdrage te leveren en stimuleren graag dit soort initiatieven. Daarnaast werken we al vanaf de start van PB samen met Heijmans. Inmiddels voorzien we meerdere projecten binnen Heijmans met professionals vanuit al onze disciplines.”

"Het is mooi dat je naast het inzamelen van geld voor een goed doel hiermee ook mensen verbindt."

Collega’s verbinden

De reis naar Frankrijk was zo’n succes, dat het een terugkerend evenement wordt. “In het verleden hebben wij al twee fietstochten georganiseerd. Nu willen we het elke twee jaar laten terugkomen. Er zijn zelfs al ideeën voor de volgende bestemming. Het is mooi dat je naast het inzamelen van geld voor een goed doel hiermee ook mensen verbindt. Op de werkvloer zoeken collega’s van verschillende afdelingen hierdoor makkelijker contact met elkaar.”

Doneer hier

Wil jij doneren? Dit kan via de website van KWF.

Deel dit artikel

Ook interessant voor jou


Rutger Loman vijf jaar werkvoorbereider: ‘PB gaf mij een kans’

Vijf jaar terug gooide Rutger Loman het roer om in zijn bouwloopbaan. Na vijftien jaar als timmerman en later als uitvoerder gewerkt te hebben, stapte hij over naar de rol van werkvoorbereider bij PB. Het bleek een keuze waar hij absoluut geen spijt van heeft gehad. “Ik zie mezelf wel tot aan mijn pensioen bij Philip blijven”, vertelt de 37-jarige enthousiast. Lees meer

Chrétien Geraedts werkt als werkvoorbereider bij ASML: ‘Dankzij PB ben ik zzp’er’

“Ik heb een tomeloze nieuwsgierigheid.” Het zijn de woorden van Chrétien Geraedts. Een eigenschap die hij zowel privé als zakelijk in zet. Zijn drang om nieuwe dingen te ontdekken bracht hem bij ASML in Veldhoven. Sinds een half jaar werkt hij hier als senior werkvoorbereider in de installatietechniek. Lees meer