PB nu ook voor de beste klik in de industrie

Naast de bouw, civiele techniek en installatietechniek, bedient PB vanaf 1 mei een nieuw vakgebied: de industrie. Waarom neemt PB nu deze stap? En hoe gaat PB toegevoegde waarde leveren in de industrie? We vroegen het aan Maikel van Opijnen, Managing Partner Installatietechniek en Industrie.

Maikel van Opijnen Managing Partner Installatietechniek en Industrie

Gaan voor groei

Maikel ziet altijd kansen om te groeien. Het toevoegen van de industrie is een logische stap voor hem: “We gaan technische professionals met een MBO of HBO achtergrond matchen aan mooie projecten van opdrachtgevers in de industrie. Van besturingstechnieken, productielijnen, machinebouw tot robotica. Gijs Jochems is 1 mei gestart als Consultant Industrie en gaat zich vol enthousiasme storten in dit vakgebied.”

 

Aanvulling op bestaande dienstverlening

Volgens Maikel vult de industrie de bestaande dienstverlening van PB goed aan: “We zien veel overlap in de profielen bij installatietechniek en de industrie. Voorheen zaten we vooral op gebouw gebonden installaties. Nu voegen we er industriële installaties aan toe. We matchen Engineers, Werkvoorbereiders en (Service)Technici.”

 

Duurzame relaties opbouwen

“Opdrachtgevers kwamen al regelmatig bij ons met verzoeken voor de industrie. Nu kunnen we deze capaciteitsvraagstukken ook oplossen. Snel schakelen en op korte termijn posities invullen met de juiste professionals, dat is waar we goed in zijn. Duurzame relaties opbouwen is waar we voor gaan. Ook in de industrie. Daarom leren we onze professionals goed kennen. Echt kennen. Zo zorgen we dat de juiste professional op het juiste project komt.”

 

Volledig aanbod voor starters

Jonge technische professionals met een diploma Elektrotechniek of Werktuigbouwkunde op zak weten nog niet altijd welke richting ze op willen. Maikel is blij dat PB ze daar nu bij kan helpen: “Met industrie in onze portefeuille kunnen we starters beter begeleiden bij het kiezen van een richting die bij hen past. Dankzij een breed aanbod van projecten, kunnen ze een vliegende start aan hun carrière geven.”

 

Oneindige mogelijkheden

“De industrie gaat onverminderd hard door. De vraag naar technisch personeel blijft groot. We willen opdrachtgevers hier graag bij ondersteunen.” vertelt Maikel. “De wereld verandert en dat betekent meer vraag naar nieuwe technieken. Uitdaging genoeg voor technische professionals! Je hebt als professional in de industrie echt impact op de samenleving of een bepaalde markt. We zijn trots dat we deze mooie projecten nu aan kunnen bieden.”

 

Ben jij op zoek naar een uniek project in de industrie? Of ben je op zoek naar de juiste professionals voor jouw project in de industrie? Wij staan voor je klaar! Neem contact op met Gijs Jochems, Consultant Industrie via 06 161 099 98 of stuur een e-mail.

Ken jij een technische topper in de industrie? Dan kun je € 500 euro verdienen! Check de voorwaarden en neem contact op! 

PB professionals in de industrie
Deel dit artikel

Ook interessant voor jou


Blog installatietechniek uitvoerder werktuigbouwkunde
James’ eerste project als zzp’er: Tergooi Ziekenhuis

James nam een sprong in het diepe en begon als zzp’er. Hij werkt nu als Uitvoerder bij het Tergooi Ziekenhuis. Waarom heeft hij deze stap genomen en hoe bevalt het? Lees meer

Blog voor- en nadelen van zzp'er zijn in de bouw installatietechniek civiele techniek industrie
De voor- en nadelen van zzp’er zijn

Je kan op allerlei manieren aan de slag gaan in de bouw, industrie, installatietechniek, civiele techniek of infra. Ontdek in deze blog of zzp’er zijn iets voor jou is. Lees meer