Bouwen aan de toekomst: Het Sluishuis als springplank

Van assistent-uitvoerder naar volwaardig uitvoerder: lees meer over het Sluishuis op Amsterdam IJburg, als springplank voor Lars Koelewijn. Hij heeft een integrale rol gespeeld bij de complete ruwbouw van het Sluishuis. En een bijdrage geleverd bij de realisatie vanaf de leeggepompte kelderbak tot aan het storten van de dakvloer.

Bouw Het Sluishuis vooraanzicht
"Philip en Jeffrey klaar om mee te denken en het gesprek aan te gaan met mijn opdrachtgever"

PB denkt mee

“Destijds benaderde PB Projects mij op het juiste moment. Ik zocht naar meer uitdaging in mijn werk en was klaar voor een nieuwe stap. Na mijn eerste succesvolle project in de Houthavens kreeg ik nu de kans om deel uit te maken van het Sluishuis. Dat toen ook al bekend stond als een architectonisch hoogstandje. Ook stonden Philip en Jeffrey klaar om mee te denken en het gesprek aan te gaan met mijn opdrachtgever, toen ik weer een volgende stap in mijn ontwikkeling wilde zetten. Zo kon ik tijdens de bouw van het Sluishuis doorgroeien van assistent-uitvoerder naar volwaardig uitvoerder.” Aldus Lars. “Ik voelde mij gevleid om betrokken te zijn en nog elke dag kijk ik met trots terug!”

Bouw Het Sluishuis panorama
  • Onderdoor varen: Je kunt zelfs met je sloep onder het Sluishuis door varen tot in de binnenhaven. Hoe cool is dat?
  • Asymmetrische stijl: Vanuit elke zijde biedt het Sluishuis een uniek aanzicht, waardoor het een opvallende aanblik heeft vanuit alle hoeken.
  • Iconische blikvanger: Een prachtig nieuw designicoon dat direct opvalt wanneer je Amsterdam IJburg binnen rijdt. Qua architectuur en constructie een zeldzaamheid in Nederland.
  • Duurzame prestatie: Het gebouw wekt meer energie op dan het verbruikt. Bovendien is bij de constructie maximaal gebruik gemaakt van gerecyclede, herbruikbare en hernieuwbare bouwmaterialen.
  • Omring door water: Het Sluishuis is omringd door een uitgebreid waterlandschap, met onder meer een ontspanningseiland en een 400 meter lange pier met aanlegplekken voor sloepen en zeilbootjes.

 

Bij PB Projects zijn we ontzettend trots dat we samen met Lars en een grotere groep PB collega’s betrokken zijn geweest bij dit buitengewone project. Nog wekelijks beklimmen wij in de pauze de trappen langs 10 verdiepingen omhoog om een rondje te lopen over het dak en te genieten van het uitzicht over Amsterdam en het IJ.

Bouw Het Sluishuis zij aanzicht
Deel dit artikel

Ook interessant voor jou


Rutger Loman vijf jaar werkvoorbereider: ‘PB gaf mij een kans’

Vijf jaar terug gooide Rutger Loman het roer om in zijn bouwloopbaan. Na vijftien jaar als timmerman en later als uitvoerder gewerkt te hebben, stapte hij over naar de rol van werkvoorbereider bij PB. Het bleek een keuze waar hij absoluut geen spijt van heeft gehad. “Ik zie mezelf wel tot aan mijn pensioen bij Philip blijven”, vertelt de 37-jarige enthousiast. Lees meer

Chrétien Geraedts werkt als werkvoorbereider bij ASML: ‘Dankzij PB ben ik zzp’er’

“Ik heb een tomeloze nieuwsgierigheid.” Het zijn de woorden van Chrétien Geraedts. Een eigenschap die hij zowel privé als zakelijk in zet. Zijn drang om nieuwe dingen te ontdekken bracht hem bij ASML in Veldhoven. Sinds een half jaar werkt hij hier als senior werkvoorbereider in de installatietechniek. Lees meer