fbpx

De Uitvoerder Bouw die marathons verslindt: Jeffrey’s verhaal

Een Ajax-supporter in Rotterdam: maak kennis met onze zzp'er Jeffrey de Rijk. Lees hoe Jeffrey na een lange werkdag in de bouw nog steeds de energie vindt om te trainen voor zijn tiende Marathon van Rotterdam. Jeffrey is een man met een missie, vol discipline en hard werken. Na een lange werkdag als uitvoerder in de bouw, trekt hij direct zijn hardloopschoenen aan voor een rondje. Zijn doel: de hele marathon uitlopen in 2 uur en 50 minuten. Hiervoor heeft hij veel getraind. Een kleine moeite voor PB om hem hierbij te sponsoren en zijn kleding te verzorgen. Zal Jeffrey zijn doel hebben bereikt?

Jeffrey de Rijk PB Projects

Sinds 2021 is Jeffrey betrokken als zzp’er bij PB. Hij is op dit moment bezig met zijn tweede project via PB als uitvoerder in de bouw.

“Ik zit hier nog maar kort, maar tot nu toe bevalt het erg goed.”

Uitvoerder van grote projecten

Jeffrey heeft met zijn 42 jaar inmiddels een mooi cv opgebouwd. Als uitvoerder heeft hij een voorkeur voor grote, uitdagende projecten. Het liefst in Amsterdam en omgeving. Jeffrey: “Via PB mag ik werken aan grote projecten waar ik zelfstandig niet gauw binnen kom. Dat is één van de voordelen van werken via PB. Het team heeft een goede basis van je en zoekt vervolgens een geschikt project.”

“Het eerste project dat ik via PB heb uitgevoerd, zal ik meteen ook niet snel vergeten. Dit was namelijk het WTC in Amsterdam. Een gigantisch project met allerlei complicaties. Ik heb daar bijna anderhalf jaar als uitvoerder gewerkt, tot aan de oplevering. Daar ben ik best trots op.” Sinds kort is Jeffrey als uitvoerder gestart met zijn tweede project via PB: The Puls aan de Amsterdam Zuidas. “Ik zit hier nog maar kort, maar tot nu toe bevalt het erg goed.”

“Ik ben zelf een fanatieke Ajax-supporter. Maar dit is de mooiste marathon die er is. De sfeer en beleving in de stad is op zo’n dag fantastisch.”
PB projects Marathon van Rotterdam Jeffrey de Rijk

Marathon van Rotterdam

Nu steunt PB Jeffrey tijdens een voor hem belangrijk sportevenement: de Marathon van Rotterdam. “Ik had op LinkedIn hier iets over geplaatst. Philip Biesot (oprichter PB) reageerde vervolgens hierop met de vraag of het niet eens tijd werd om in PB-kleding te lopen. Zo’n initiatief is natuurlijk hartstikke leuk. Dat is ook wel wat PB onderscheidt van andere organisaties. Ze zijn persoonlijk betrokken, tonen interesse en zijn open en eerlijk. Dingen die voor mij erg belangrijk zijn.”

Jeffrey was vastberaden om dit voorjaar zijn persoonlijke record te verbeteren. “In 2010 liep ik mijn allereerste marathon in Rotterdam, met een tijd van 3 uur en 55 minuten. Ondanks de diverse waarschuwingen liep ik direct de hele marathon. Zo ben ik wel. Als ik iets wil, dan ga ik het ook doen. Soms pakt dat goed uit en soms ook niet. In dit geval niet: alles wat je fout kon doen in een marathon ging bij mij ook fout.”

 

Persoonlijk record

Jeffrey gaf niet op. Hij bleef terugkomen naar de Marathon van Rotterdam. “Ik ben zelf een fanatieke Ajax-supporter, dus op zich is deze keuze wel opvallend. Maar dit is de mooiste  marathon die er is. De sfeer en beleving in de stad is op zo’n dag fantastisch. Ik ben een aantal jaar bezig geweest om onder de magische grens van 3 uur te lopen, dan kom je in het magazine Runner’s World. Ik ben een aantal jaar echt dichtbij geweest: 3’03, 3’02 en ik zelf een keer 3’01 gelopen. Echt verschrikkelijke tijden, ik was iedere keer zo dichtbij. Vorig jaar is het mij met 2 uur en 56 minuten wel gelukt. Dat was een heel mooi en bijzonder moment bij de finish.”

 

Nieuw doel voor dit jaar

Jeffrey had voor dit jaar een nieuw doel gesteld: hij wilde de hele marathon uitlopen in 2 uur en 50 minuten. Hiervoor heeft hij hard gewerkt: de maanden voor de marathon volgt hij een strak sport- en voedingsschema. “Ik wil mezelf steeds hogere doelen stellen, dus ik ga mijn tijd proberen aan te scherpen. Het zal een uitdaging zijn, maar ik kijk ernaar uit.” Aldus Jeffrey voorafgaand.

Op 16 april 2023 was het dan zover: 2 uur en 52 minuten. Helaas heeft Jeffrey zijn eigen doel niet behaald, maar met een nieuw persoonlijk record wel een zeer knappe prestatie neergezet!

Deel dit artikel

Ook interessant voor jou


Van consultant naar manager. Kai: ‘Ik wist niet dat ik het in me had’

Zonder enige ervaring in de bouwbranche kwam Kai van Tongerlo drie jaar geleden het PB-team in Zaltbommel versterken als consultant. Dankzij de vrijheid en het vertrouwen vanuit PB Projects heeft hij zich razendsnel ontwikkeld. Inmiddels heeft hij een nieuwe stap gezet en is hij recent gepromoveerd tot manager bouw. We blikken met hem terug op zijn loopbaan tot nu toe. Lees meer

Rutger Loman vijf jaar werkvoorbereider: ‘PB gaf mij een kans’

Vijf jaar terug gooide Rutger Loman het roer om in zijn bouwloopbaan. Na vijftien jaar als timmerman en later als uitvoerder gewerkt te hebben, stapte hij over naar de rol van werkvoorbereider bij PB. Het bleek een keuze waar hij absoluut geen spijt van heeft gehad. “Ik zie mezelf wel tot aan mijn pensioen bij Philip blijven”, vertelt de 37-jarige enthousiast. Lees meer