Advies op maat voor vakspecialisten Installatietechniek

Momenteel is er een tekort aan technische professionals in de Installatietechniek. Aan de ene kant een luxeprobleem, maar aan de andere kant kan het uitdagend zijn om een project te vinden dat écht bij jou past. Remi staat dan voor je klaar, met zijn netwerk beschikt hij over een grote orderportefeuille en met zijn marktkennis kan hij startende ZZP'ers begeleiden.

Remi van Eeuwijk
Ik vind het vooral leuk om te kijken wat voor project bij iemand past. Zodat iemand een betere carrièrestap kan maken of meer plezier krijgt in het werk.

Persoonlijke touch

Als Consultant Installatietechniek gaat Remi van Eeuwijk voor de persoonlijke touch: vakspecialisten helpen naar het juiste project. “Ik vind het vooral leuk om te kijken wat voor project bij iemand past. Zodat iemand een betere carrièrestap kan maken of meer plezier krijgt in het werk.”

Remi vertelt verder. “Veel technische professionals houden graag de focus op hun expertise. Ze willen graag bezig zijn met de techniek, maar niet met andere zaken als acquisitie, facturatie of administratie.” Vooral op gebied van acquisitie biedt Remi toegevoegde waarde. Want als ZZP’er kan het uitdagend zijn om een nieuwe opdracht te vinden. Zeker wanneer je eigen netwerk nog niet zo groot is. “En netwerken doe ik fulltime, al ruim 3,5 jaar” zegt Remi. “Ik sta altijd in contact met kandidaten, maar ook met opdrachtgevers en daardoor heb ik veel ingangen. Zo staan lang niet alle projecten online. Daar zijn dan geen vacatures van, omdat we eerstelijns contacten hebben. En bij sommige opdrachten kun je niet eens om een derde partij heen.”

Met zijn marktkennis kan Remi professionals langdurig voorzien van projecten en écht helpen in hun loopbaan. “Je bent in deze rol ook adviseur en geeft advies over de marktkansen voor een vakspecialist, kijkend naar kennis en ervaring. Ook kan ik goed inschatten welke tarieven bij verschillende type projecten je realistisch gezien kunt vragen. En of deze projecten écht bij je passen qua persoonlijkheid en loopbaanontwikkeling.”

Begeleiding van ZZP’ers
Door de kennis die Remi heeft, komen veel startende ZZP’ers naar hem toe voor ondersteuning en begeleiding. “Ik vind het geweldig om hen een stap verder te helpen en het juiste zetje in de rug te geven.” Een verzoek ontstaat altijd vanuit de professional zelf. “Dat begint vaak met hun eigen twijfel om de stap te maken of de behoefte aan een nieuwe uitdaging wanneer iemand vastzit in de huidige functie.” De meest genoemde reden om de stap te wagen, is vrijheid en flexibiliteit. Wat betekent dat je als ZZP’er de keuze hebt om een project wel of niet aan te nemen. “Zo kun je de projecten kiezen die echt bij je passen.”

Remi bespreekt dan ook de praktische zaken. “Ik kan advies geven over wat er allemaal bij komt kijken. Zoals beroepsaansprakelijkheidsverzekering en inschrijving bij de KvK. Dat zijn de dingen die je als ZZP’er echt moet organiseren om daadwerkelijk aan de slag te mogen.”

Deel dit artikel

Ook interessant voor jou


Rutger Loman vijf jaar werkvoorbereider: ‘PB gaf mij een kans’

Vijf jaar terug gooide Rutger Loman het roer om in zijn bouwloopbaan. Na vijftien jaar als timmerman en later als uitvoerder gewerkt te hebben, stapte hij over naar de rol van werkvoorbereider bij PB. Het bleek een keuze waar hij absoluut geen spijt van heeft gehad. “Ik zie mezelf wel tot aan mijn pensioen bij Philip blijven”, vertelt de 37-jarige enthousiast. Lees meer

Chrétien Geraedts werkt als werkvoorbereider bij ASML: ‘Dankzij PB ben ik zzp’er’

“Ik heb een tomeloze nieuwsgierigheid.” Het zijn de woorden van Chrétien Geraedts. Een eigenschap die hij zowel privé als zakelijk in zet. Zijn drang om nieuwe dingen te ontdekken bracht hem bij ASML in Veldhoven. Sinds een half jaar werkt hij hier als senior werkvoorbereider in de installatietechniek. Lees meer